19.03.2018 21:40

Kadın harekâtı

Gıda, market, giyim, ayakkabı, kişisel bakım ürünleri sektöründe yüzlerce marka, binlerce mağaza bulunuyor. Bu sektörlerde toplam çalışan sayısı ise milyonla ifade ediliyor.

Kadın çalışan sayısı hayli yüksek. Ancak bu durum yönetim kademelerine aynı oranda yansımıyor. Perakende sektöründe iki önemli FusU dernek var. Gıda Perakendecileri Derneği ve Kategori Mağazacılığı Derneği. Bu iki derneğin genel sekreteri Füsun Tavus.

2011-2014 yılları arasında İstanbul Shopping Fest'in genel müdürlüğü görevini de üstlenen Tavus şu sıralar yepyeni bir dernekle uğraşıyor. Yaklaşık iki yıldır netvvork olarak iletişim halinde olan perakende sektörünün kadın yöneticileri bu dernek çatısı altında birleşme kararı almış.

Lead Netvvork Türkiye adıyla dernekleşmişler. Demeğin başkanlığını Füsun Tavus, başkan yardımcılığını ise Migros'ta yönetici olan Aysun Zaman üstlenmiş. Dernek yönetimi perakende sektöründe yönetici statüsünde 15 kadından oluşuyor. Lead Network Türkiye aslında Hollanda merkezli Lead Netvvork'ün Türkiye ayağını oluşturuyor.

Bu vakfın dünya genelinde perakende sektöründe daha fazla kadın yöneticinin yer alması gibi bir misyonu var. Lead Netvvork Türkiye de aynı misyonu üstlenmiş. Derneğe gıda, market, kategori mağazacılığı gibi sektörlerde faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası gıda, içecek ve kişisel bakım firmaları üye. 89 firmadan 120 üyesi olan derneğin kuruluşu bu hafta resmen kamuoyuyla paylaşılacakmış. Perakendede kadın harekatı başladı diyebiliriz. kaynak: www.isfikirleri.club

—————

Geri