06.05.2018 11:55

İçli köfteye neden girdi?

Dönerci Ali Usta son dönemde İstanbul'un döner konusunda fenomeni oldu. Halen dört şubesi olan restoran zinciri geçtiğimiz günlerde dönerin yanına içli köfteyi de ekledi. Döner konusunda uzmanlaşmış bir şirketin yan ürünlere girmesi ise bir anda kafaları karıştırdı.

Ama arkadaşımız idil Taraklı'nın öğrendiğine göre, Ali Usta sadece misafirlerini bekletmek istemiyormuş. Misafirleri siparişini beklerken ortaya konulan turşu, salata ve pide ile vakit geçirmesi yerine ara sıcak olarak içli köfteyi menüye eklemiş, içli köfte, döner siparişlerini hiçbir şekilde etkilemezken yılsonunda ciroya da katkı sağlaması bekleniyormuş. Bu arada bir müjde daha verelim. 50 senedir gıda, son 40 senedir ise dönercilik yapan Ali Usta'nın sahibi Ali özcan döner konusundaki uzmanlığına devam edecekmiş ve başka ara ürün de olmayacakmış. Yakın tarihte yeni bir şube açmayı da düşünmeyen Ali Özcan kaliteden ödün vermek istemediği için bu dört şube ile yoluna devam edecekmiş. Bilindiği gibi ilk ve orta eğitimini Malatya'da tamamlayan Ali Özcan, babasını küçükken kaybettiği için çocuk yaşlarda çalışmaya başlamış. Pastanede çaycılık ve kebapçıda çıraklık yapan Özcan, 1979-1985 yıllarında el arabasıyla, 1985-1990 kamyonet arkasında, 1990-2001 yıllarında çadırda, 2001-2004 yılları arasında pazar yerlerinde kiraladığı günübirlik dükkanları ile bu yola çıkmış. 2004 yılında Maltepe'de ilk restoranını açmış. Ali Usta'nın serüvenini 2011'de Ümraniye'de, 2014'te Şirinevler ve 2015'te Ataşehir'de açtığı şubelerle nam salarak devam ediyor.

—————

Geri