07.11.2021 20:27

Etiler Marmaris el değiştirdi

1995'te İstanbul Etiler Nispetiye'de açılan ve bir dönem ünlülerin uğrak yeri olan Etiler Marmaris Büfe, 2010'da sürpriz bir satın alma ile gündem olmuştu. İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) eski Başkanı Hikmet Tanrıverdi, 28 şubeli Etiler Marmaris Büfe yi 2010'da Ramazan ve Burhan Morgül'den satın almış ve ardından önemli hedefler açıklamıştı.

O zaman için konulan 300 şube hedefi gerçekleşmese de şirketi halka açtı. Tanrıverdi şube sayısını 67'ye çıkardı. Bugün şirketin yüzde 60'ı Borsa İstanbul'a kote durumda. Tanrıverdi, 2013'te hisselerini Karsusan Karadeniz Su Ürünleri'ne 11 milyon TL'ye satarak işten ayrıldı. Bugün şirket 15 şehirde 49 şube ile hizmet veriyor. Karsusan Karadeniz Su Ürünleri'nden sonra şirketin kontrolü Altınyağ Madencilik ve Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.ş.'nin iştiraklerinden Gürtaş Tarım'a geçti.

Etiler Marmaris Büfe geçtiğimiz hafta sessiz sedasız yeniden el değiştirmiş. Öğrendiğimize göre Gürtaş Tarım hisselerini 51.5 milyon TL bedelle Ankara merkezli Merkez Lokanta'nın ortakları Mehmet Hilmi Soylu ve İzzettin Kaplan'a satmış. Etiler Marmaris Büfe artık yeni hissedarları ile yoluna devam edecekmiş... Bayilik veren firmalar sayfamızdan konu hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

—————

Geri