16.03.2014 00:26

Ek Gelir Fırsatları

Günlük hayatımızın büyük bir çoğunluğunu iş yerlerimizde geçiririz. Fakat çoğumuz bu kadar çalışma saatine, bu kadar emeğe karşın, günlük hayatımızın gerektirdiği ihtiyaçları karşılayabilecek geliri elde edemeyiz. Her gün artan giderler, ekonomik alım gücünün azalması, paranın eski değerini hızla kaybetmesi gibi etmenler her geçen gün toplumu geçim sıkıntısına, strese ve mutsuzluğa sevk etmektedir.

Yapılan araştırmalara göre çalışan her 10 kişiden 7 si ek gelir olması için çeşitli işlerde de yer alıyorlar. Bu ek işler fazla mesai anlamına geliyor. Daha fazla emek anlamına geliyor. Ancak ekonomik getirisi nedeni ile her zaman vazgeçilmez bir destek olarak da tercih ediliyor.

Her gün yüzlerce kişi internet arama motorlarında ek iş arayışları içinde kaybolup gidiyor. İşsizliğin de tavan yaptığı günümüz şartlarında iş bulana kadar maliyet hesabı yapmadan evden iş imkânı yakalamaya çalışanların da sayısı küçümsenmeyecek kadar fazla. İnternette kişinin var olan işi yanında ek gelir imkânı sağlayabileceği, ya da işsiz ise evden çalışabileceği birçok imkân bulunmaktadır. Bunlardan kısaca bahsedelim makalemizde.

İnternet üzerinden satış yaparak para kazanma fikri en yaygın olan ek iş imkânıdır. İlk etapta işler eş dost tanıdık yardımı ile ilerlediğinden getirisi fazla olmasa da, işleri ilerletmeyi başaran birçok kişi internetten satış imkânını ek gelir konumundan, evde iş tarzına taşımaktadır.

Son günlerde yaygınlaşan bir diğer ek iş fikri ise internet üzerinden anket doldurarak  elde etmektir. Bunun için sürekli üye olunan sitelerden gelecek anket katılım formlarını takip etmek gerekmektedir.

—————

Geri