19.03.2018 21:37

Ciarte geliyor

Finlandiya, Hollanda, Avusturya, Kanada gibi eğitim modellerinin ön planda olduğu okullar Türkiye'de yavaş yavaş açılmaya başladı. Bu kurumlarda eğitimler anaokulundan başlıyor liseye kadar devam ediyor.

Türkçe verilmesi gereken dersler dışında tüm eğitimleri İngilizce veren kurumlar, ikinci bir dil olarak Almanca, Fransızca, İspanyolca gibi lisanları tercih ediyor. Çift müfredatla eğitim gören çocukların, hayata alıştırma modeliyle uluslararası sınavlarda daha başarılı oldukları gözlemlenmiş.

Yakın zamanda bu tür okullara İstanbul Etiler'de bir yenisi eklenecekmiş. Biltes Koleji'nin sahibi Can Uysal'ın ortaklığı ile Kasım ayında öğrenime başlayacak Ciarte isimli okul, şimdilik 2.5 ve 5.5 yaş aralığındaki çocuklara eğitim verecekmiş. VValdorf modelini benimseyerek çocuklara, doğruluğu ve hayal gücünü ele alan, akıl, kalp ve ruh unsurlarının bütün olarak düşünüldüğü bir eğitim modelinden yola çıkılacakmış. Etiler'in yanı sıra Londra'da da bir şube açılması için işlemlere başlayan okul, daha çok dil, sanat ve müzik eğitimi ağırlıklı olacakmış. Yine İstanbul'da bir ilkokul açma planları da bulunuyormuş. Franchising sistemi ile büyümeyi düşünmeyen Clarte'nin yıllık ücreti 55 bin TL olacakmış. Yemek menülerinin besin bilimciler tarafından hazırlanacak olan okulun hedefi mutlu, kendine güvenen, kendi olmaya ve farklı olmaya cesaret eden çocuklar yetiştirmekmiş.

—————

Geri