07.11.2021 20:27

Büyük tasfiyenin detayları

Konya merkezli İttifak Holding'e ait Adese'nin marketçilikten çıkacağını yılbaşından hemen önce yazmıştık. Haberimizde firmanın gayrimenkul alanında faaliyetlerine devam edeceğini de aktarmıştık.

Firmadaki yeni yapılanma o tarihten bu yana devam ediyor. Büyük tasfiyenin ayrıntıları netleşmeye başlamış. Öğrendiğimize göre bu süreçte 35 adet market 62 milyon TL bedel ile devredilmiş. Devir işleri tamamlanmış. Yine bu süreçte stoklardaki 29 milyon TL değerindeki ürünün satışı gerçekleşmiş. Yaklaşık 8 milyon TL'lik ürün ise tedarikçilerle anlaşmalar çerçevesinde borçlara mahsuben iade edilmiş. Şirkete ait araç ve demirbaş satışlarından ise 10.7 milyon TL gelir elde edilmiş. Kapanış işlemlerinden elde edilen toplam 101.8 milyon TL'nin 52.8 milyon TL'si tahsil edilmiş. Kalan 49 milyon TL'lik bakiye 2022 Eylül'e kadar tahsil edilecekmiş. 25.5 milyon TL tedarikçi cari hesap ödemeleri, 15.7 milyon TL iş akdi sonlanan personele kıdem-ihbar-yıllık izin ödemeleri, 8.9 milyon TL vergi ve SGK prim ödemeleri, 5.1 milyon TL personele ücret ödemeleri olmak üzere toplam 55.3 TL ödeme gerçekleştirilmiş.

Mayıs 2021-Kasım 2023 döneminde taksitler halinde gerçekleştirilecek olan tedarikçi ödemeleri, kıdem-ihbar tazminatları, vergi ve SGK prim ödemelerinin toplam tutarı 34.2 milyon TL imiş. Adese'nin 18 adet mağaza ve tesisi ise devir/satış imkanı bulunmadığı için tasfiye edilmiş. Yedi adet mağazanın devir/ satış görüşmeleri devam ediyormuş. Bu süreçte mülkiyeti Adese'ye ait olan yedi mağazanın dört adedi ile 22 yıllık kullanım hakkı şirkete ait olan bir mağaza kiraya verilmiş.

Üç mağazanın kiralanması için görüşmeler devam ediyormuş. Adese ile ilgili son bir sıcak gelişmeyi de aktaralım. Adese ve Migros, Konya Kulesite AVM içerisinde yer alan hiper segmentteki mağaza ile Ereğli Parksite AVM'de yer alan süper segmentteki mağazanın Migros'a devri konusunda anlaşmış. Rekabet Kurulu'nun onayı sonrasında devir gerçekleşecekmiş. Bu arada Rekabet Kurulu'nun Carrefoursa'nın 34 mağazasının Migros'a devrini onayladığını da belirtelim...

—————

Geri