28.04.2019 12:21

Acun llıcalı'nın en yeni 'oyunu'

Televizyon ve şov dünyasının yıldızı Acun llıcalı'yı (Ali Acun llıcalı) Televole programlarıyla tanıdık. Ardından yapımcılığa soyundu ve reyting rekorları kıran 'Var mısın Yok musun', 'Survivor', 'Yetenek Sîzsiniz', 'O Ses Türkiye', 'Yok Böyle bir Dans' gibi programlara imza attı, llıcalı bu yapımlardan o kadar iyi kazandı ki vergi rekortmenleri listesinde ilk 50'ye kadar yükseldi, llıcalı 2013'te TV8'i alarak patronluğa da adım attı. Ardından Acun Medya Holding'i kurdu.

Yatırım atakları hala devam ediyor, llıcalı'nın hedefinde bu kez oyun sektörü var. Bu alanda yeni bir şirket kuruluşu yapmış.

2018'in son aylarında kurduğu GameTheory Bilişim Yazılım ve Pazarlama A.ş. unvanlı şirkette, büyük kızı Banu llıcalı'nın eşi Efe Ceyhun ile ortak görünüyor, şirketin yüzde 75'i llıcalı'ya ait. Uzun yıllardır ekibinde yer alan Oktay Yılmaz da yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Öğrendiğimize göre bu şirket son dönemlerde hızla büyüyen oyun sektörüne yatırım yapacakmış. Yazacağı ya da satın alacağı oyunlar Türkiye dışında 30 ülkede cep telefonları üzerinden satılacakmış.

Acun ile ilgili vereceğimiz kulis bununla sınırlı değil. Öğrendiğimize göre llıcalı Aralık ayında yeni bir şirket kuruluşu daha yapmış. Trizone Tedarik Kozmetik Dış Ticaret ve Pazarlama A.Ş. unvanlı şirkette de iki ortağı bulunuyor. Bu ortaklardan birini duyunca şaşıracaksınız, llıcalı ile Şeyma Subaşı'nın evliliği sürpriz bir şekilde 28 Kasım 2018 tarihinde sonlanmıştı. llıcalı'nın Trizone'deki ortağı şeyma Subaşı ile aynı soy ismi taşıyor. Öğrendiğimize göre Mustafa Subaşı, Şeyma Hanım'ın babası. Şirket boşanmadan 20 gün önce kurulmuş. Geçen hafta sonu itibariyle şirketin ortaklık yapısında değişiklik yoktu. Yani evlilik bitince ortaklık bitmemiş, şirkette üçüncü bir ortak daha var; ismi Can Melek. Bu şirkette de büyük hissedar llıcalı. Ali Acun llıcalı'nın İstanbul Ticaret Odası'na kayıtlı 28 şirketi var. Takipteyiz...

 

—————

Geri