19.03.2018 21:28

10 yeni şirket birden kurdu

Televizyon ve şov dünyasının yıldızı Acun llıcalı'yı Televole programlarıyla tanıdık. Ardından yapımcılığa soyundu ve reyting rekorları kıran Var mısın Yok musun', 'Survivor', 'Yetenek Sîzsiniz', 'O Ses Türkiye', 'Yok Böyle bir Dans' gibi programlara imza attı.

Ilıcalı bu yapımlardan o kadar iyi kazandı ki vergi rekortmenleri listesinde ilk 50'ye kadar yükseldi. Ilıcalı 2013 yılında TV8'i alarak patronluğa da adım attı.

Ardından Acun Medya Holding'i kurdu.

Hem televizyon hem de e-ticaret sektöründe hizmet veren şirketlere yatırım yaptı. Ilıcalı'nın İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre 14 şirketi bulunuyordu. Bulunuyordu diyoruz çünkü geçtiğimiz günlerde peş peşe 10 şirket daha kurdu. Yeni şirketler de televizyon ve prodüksiyon alanında. Şirketlerin isimleri şöyle: Rusin Filmcilik, Orbis Filimcilik, Spero Filimcilik, Solis Prodüksiyon, Universum Prodüksiyon, Futura Prodüksiyon, Verus Filmcilik, Acun Global Prodüksiyon, Acun International Prodüksiyon, Acun World Prodüksiyon.

Şirketlerin yüzde 100 sahibi Acun Medya Holding olarak gözüküyor. Ali Acun Ilıcalı "Yönetim Kurulu Başkam" görülürken, Ebru AtasavTahrancı ise "Yönetim Kurulu Üyesi" olarak görev almış. İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre, ilıcalı'nın şirket sayısı 24 oldu. Türk televizyon dünyasının dâhi çocuğu olarak gösterilen İlıcalı'nın bu yeni şirketleri hangi amaçla kurduğunu, hangi projeleri gerçekleştireceğini net olarak öğrenemedik. Ancak sürekli televizyon dünyasına dönük sürprizler yapan İlıcalı'nın elinde birçok proje olduğu da kesin, ilıcalı'nın sadece iv 8 için değil, diğer televizyonlar için de program üretip, dizi çekip satacağı konuşuluyor. Bu bizim duyumumuz, resmi açıklamayı beklemek lazım. Söz Acun ilıcalı'dan açılmışken sosyal medyada dolaşan bir bilgiyi de paylaşmadan edemedik. Bildiğiniz gibi şehirler arası seyahat firması Kamil Koç geçtiğimiz yıllarda fon şirketi Actera'ya geçti. Sosyal medyadaki iddialara göre Ilıcalı Kamil Koç'a ortak olmuş. Bu teyit edilmiş bir bilgi değil, sadece bir kulis haberi. Resmiyete dönüşür mü diye takipteyiz...

—————

Geri